top of page
Zen Garden

Energiahoidot

Energiahoidoiksi voidaan laskea hyvin monenlaisia eri hoitomuotoja, mutta yleensä niillä viitataan tekniikoihin, joissa hoitovaikutus saadaan aikaan kiinalaisen lääketieteen määrittelemän ihmisen energiajärjestelmän kautta. Eri kulttuureissa on syntynyt erilaisia energiahoitomuotoja, mutta pääperiaate niissä on sama - ihmisen energiakierto pyritään saamaan auki ja tasapainoon. Mitä paremmin energia pääsee vapaasti virtaamaan kehossa, sitä enemmän terveyttä ja tasapainoa ihmisessä on. Tätä energiaa kutsutaan kulttuurista riippuen muun muassa: Elinvoima, Ki, Chi ja Mana. 

Energiakierto voi tukkeutua eri puolilta kehoa esimerkiksi stressin, kuona-aineiden kertymisen, tunneperäisten traumojen, epäterveiden elintapojen tai onnettomuuksien seurauksena. Nykyajan kroonisten sairauksien takaa löytyy usein pitkään jatkunutta stressiä, joka aiheuttaa epätasapainoa ihmisen autonomisen hermoston alueella. Energiahoitoja on tutkittu tieteellisesti ja niissä on huomattu, että hoidot vaikuttavat ihmiseen juurikin autonomisen hermoston kautta. Hoitovaikutuksia on saatu myös solutasolla. Energiahoitojen vaikutukset ovat siis pitkälti fysiologisia ja ne ovat tehokkaita hoitomuotoja monenlaiseen vaivaan.

Käyttämäni energiahoitotekniikat ovat tällä hetkellä Reiki sekä Body Mind Energy Balancing Method.

Reiki 

 

Reiki (Usuin luonnollisen parantamisen menetelmä) on yksi maailman tunnetuimmista täydentävistä hoitomuodoista. Reiki on lähtöisin Japanista, jossa sen kehitti ja sitä opetti Mikao Usui-niminen mies 1920-luvulla. Mikao Usui pyhitti koko elämänsä henkisen totuuden etsimiselle. Hän sai opetusta buddhalaisessa Tendai-luostarikoulussa sekä opiskeli perinteisten samuraitaitojen lisäksi erilaisia aseettomia taistelutaitoja. Usuin perustaman reikikoulun päätavoitteena oli harmonian ja tasapainon saavuttaminen. Usuin reikikoulutus pitää sisällään erilaisia henkisiä harjoituksia, energiaharjoituksia, meditaatiota sekä monenlaisia hoitotekniikoita.

 

Reikihoito on tehokas, mutta lempeä tapa purkaa kehon ja mielen jännitystiloja, helpottaa erilaisia särkyjä ja hoitaa esimerkiksi uupumusta. Reikihoito avaa hellästi tunnetukoksia sekä rentouttaa ja rauhoittaa koko kehoa. Reikiä voidaan käyttää tukihoitona monenlaisten sairauksien hoitamisessa. 

 

Hoidon aikana asiakas makaa hoitopöydällä tai istuu tuolilla. Hoitaja välittää energiaa hoidettavaan kevyen kosketuksen kautta. Reiki aktivoi paranemista sen mukaisesti, mihin hoidettava itse on valmis.


 

Body Mind Energy Balancing Method 

 

Body Mind Energy Balance Method-hoito sisältää energeettisen jäsenkorjauksen sekä energia- ja tunnekehon hoitamisen erilaisin tekniikoin. Hoidolla vaikutetaan kehon autonomiseen hermostoon. Hoidossa puretaan syvien lihasten jännitystiloja, helpotetaan kehon kiputiloja sekä puretaan emotionaalista stressiä. Body Mind Energy Balancing Method on tehokas hoitomuoto monenlaiseen vaivaan.


 

Energeettinen jäsenkorjaus

Energeettisessä jäsenkorjauksessa mitataan ja korjataan kehon asentovirheitä. Hoidon alussa tehdään oirekartoitus ja pyritään selvittämään mahdollisia syitä kehon oireiluun. 

Kehon asentovirheet korjataan purkamalla syvien lihasten jännityksiä. Hoidon aikana käsitellään koko keho ja mahdolliset asentovirheet korjataan esimerkiksi selkärangasta, lantiosta, käsistä ja jaloista.

 

Kehon asentovirheiden korjaaminen lievittää yleensä tehokkaasti myös mahdollisia kiputiloja. Jos asiakkaalla on vielä hoidon loppuvaiheessa kipuja, voidaan hoitoon yhdistää erillistä kivunhoitoa. Hoidon lopuksi asiakkaalle kerrotaan, mitä asentovirheitä kehosta löytyi, miten hyvin ne saatiin korjattua ja onko tarvetta lisähoidolle.

EFT-tapping 


EFT tappingilla eli naputtelulla on mahdollista saada apua niin fyysisiin kuin psyykkisiin haasteisiin. EFT tulee sanoista Emotional Freedom Technique. Se on laajasti tutkittu kehomielimenetelmä, joka on helppo oppia. Hoidon aikana naputellaan tiettyjä akupunktiopisteitä ja samalla käydään mielessä tai ääneen läpi elämässä läsnäolevaa haastetta terapeutin antamien ohjeiden avulla. Naputtelulla puretaan kehosta ja mielestä erilaisia oireita, muistoja ja uskomuksia. EFT hoidosta on saatu apua mm. stressiin, masennukseen, ahdistuneisuuteen, kipuihin, unettomuuteen sekä autoimmuunisairauksiin.

bottom of page